"DIGITOHTORIN VASTAANOTTO"


Danske Bank: Kirjaudut sisään Danske bankiin, mutta miten tulostaa tiliote paperille? Tulosta-nappia ei ole missään. Ei hätää, toimi näin:

Kirjaudu sisään normaalisti, ja anna tunnuksesi tunnuslukulaitteella. Valitse ylhäältä "Tilit", sitten valitse alempaa  klikkaamalla se tili jonka tiliotteen haluat tulostaa. Valitse hiirellä aika jolta tiliotteen haluat, tai klikkaa haluamaasi kuukautta. Tiedot tulevat näytölle. Nyt paina control "<ctrl>" pohjaan ja samalla "p", jolloin tulostusikkuna aukeaa. Nyt voit tulostaa tiliotteen normaalisti painamalla "tulosta". Siinä se.

Facebook urkkii kännykässäsi olevia kuvia. Totta jos käytät Facebook-sovellusta kännykässä, jos taas menet Facebookiin selaimella vaaraa ei ole. 

Jos sinulla on sovellus ja haluat yhä käyttää sitä, mene asetuksiin ja kohtaan "oikeudet" tai "luvat". Sieltä Facebook ja estä kuvien jne käyttö. 

Myös Gmail-sovellus voi aiheuttaa harmia, siitä ei voi kirjautua ulos kuten selaimella maileja lukiessa. 

Lisää voi lukea täältä

Koronapassi:

Jos et saa ladattua koronapassia omakannasta Android-kännykkään, älä käytä kännykän omaa, valmistajan selainta. Lataa Google Play Storesta Firefox tai Chrome-selain, niiden pitäisi pystyä lataamaan .pdf -muotoiset tiedostot.

JA MUISTA ETTÄ OMAKANNAN OSOITE ON KANTA.FI, kirjoita se otsikkoriviin, älä etsi googlen kautta!!!!

Päivitä Chrome-selain (Windows)

Valitse oikeasta yläkulmasta painike jossa kolme pistettä päällekkäin. Sitten "Help" tai "Ohje", Seuraavaksi Tietoja Chromesta/About Google Chrome. Nyt näet onko versio viimeisin ja päivitys alkaa saman tien.

Miten poistaa kuolleen lähiomaisen Facebook-tili:

Mitä Facebook-tililleni tapahtuu kuolemani jälkeen?

"Verkkojäämistön käsittelyn palvelupolku"

Kiitos näistä vinkeistä, E!

Sitten asiasta on olemassa kirjakin, löytyy tilaamalla Kemin kirjastosta. "Digitaalinen jäämistövarallisuus", Urpo Kangas. Alla linkki Lapin FInna-palveluun josta kirjan voi tilata omaan kirjastoon.

Lakkasiko Lapin Kansan sovellus toimimasta Android-kännykässäsi?

Toimi näin päivittääksesi sen ja muut sovellukset:

Mene Play-kauppaan. Yläreunassa nimesi etukirjain on ympyrän keskellä. Klikkaa sitä. Avautuvalla sivulla valitse "Ylläpidä sovelluksia ja laitteita". Valitse päivitä sovellukset (tai vastaava nimi riippuen käytetystä Play-kaupan versiosta). Valitse sovellukset jotka haluat päivittää, tai kaikki.

Joutilas älykännykkä?

Lojuuko nurkissasi joutilas Android-älykännykkä? Lahjoita se käytettäväksi opetusvälineenä. Tyhjennämme sen kaikesta tiedosta (=tehdasasetuksiin), tarvittaessa päivitämme siihen uudemman Android-version. Akku saa olla melkein loppu, kunhan näyttö on ehjä ja puhelin toimintakunnossa. Yhteydenotto-sivulta voi ottaa meihin yhteyttä.

Toimiiko kaukosäädin? Helppo testata, ota käyttöön kameralla varustettu kännykkä (tai digikamerakin käy), käynnistä kamera ja suuntaa kaukosäädin kohti kameraa. Paina jotain näppäintä: jos kaukosäädin toimii, kameran näytöllä kaukosäätimen LED näkyy kirkkaana.

Varo huijaussivustoja kuten "omakanta.fi"

Netissä on lukuisia huijaussivustoja. Niille voi päätyä esimerkiksi etsiessä haluamaansa pankkia tai omakannan palveluja hakukoneen avulla.

Älä koskaan siirry sivuihin kännykän hakukoneen avulla, kuvassa alareunassa. Käynnistä selain (Chrome, Firefox tms.) ja KIRJOITA OSOITERIVILLE HALUAMASI PALVELUN OSOITE. Esimerkiksi omakannan osoite on kanta.fi. Jos käyttää hakukonetta tarjolle on aiemmin tullut mm. omakanta.fi joka oli huijaussivusto. Samoin hakukoneessa voi näkyä aivan oikean tuntuinen osoite mutta se voi johtaa harhaan.

Samoin tulee toimia pankkien, Kelan jne. kanssa. Osoitteen (mallia kanta.fi ilman mitään muuta) voi tallentaa kirjanmerkkeihin.

FACEBOOK-haavoittuvuus:

Tietokirjailija ja tietotekniikan huippuosaaja Petteri Järvinen on paljastanut Facebookissa piilevän pahan tietoturva-aukon. Oheisen linkin kautta pääsee sivuille joissa kerrotaan mistä on kyse ja miten Facebookin asetuksia tulee muuttaa

CE-merkki ja "CE"-merkki



Kuvassa vasemmalla EUn CE-merkki, jota saa käyttää kun tuote täyttää sitä koskevien direktiivien ja standardien vaatimukset. Oikeanpuoleinen "laiha" merkki on kiinalaisten tapa kiertää hyväksyntärumba: se on China Export -merkki!!! Mont suomalaisetkin yritykset sekoittavat merkinnät (mm liikennemerkkien takapuolella on "China Export"-merkki.

Kannattaa katsoa että tuotteessa on aito CE-merkki

Valmistusmaa

Viranomaiset silloin tällöin kertovat, ettei mikään direktiivi, laki tai standardi vaadi alkuperämaan ilmoittamista. Mutta Suomi, kuten käytännössä kaikki EUn jäsenmaat, on WTOn jäsenmaa, ja sieltä tuo alkuperämaavaatimus tulee.  Ja on syytä huomata, ettei EU ole "maa"!!!

Rovaniemi
Kaikki oikeudet pidätetään 2021-22
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita